Uusiutuvien energioiden koulutuksia

Savon ammatti- ja aikuisopisto järjestää yrityksille uusiutuvien energioiden koulutuksia. Koulutukset ovat osa Uusiutuvien energioiden koulutusten ja osaamisen kehittäminen Pohjois-Savossa –hankkeen toimintaa.

LOKAKUU

AURINKOLÄMPÖJÄRJESTELMIEN SUUNNITTELUKOULUTUS (Getsolar) (1pv) 30.10.2014

Koulutuksen kohderyhmä: arkkitehdit, suunnittelijat, urakoitsijat, rakennusvalvontaviranomaiset, rakennuttajat, yrittäjät

Koulutuksen tavoite: Koulutuksen tavoitteena on opettaa osallistujat tekemään aurinkolämpöjärjestelmän perusmitoitus ja laskea Getsolar –ohjelmalla järjestelmän arvioitu aurinkolämpötuotto kuukausi- ja vuositasolla. Koulutus antaa perusvalmiudet aurinkolämpöjärjestelmän mitoitukseen. Opetusluokassa on tietokoneet, joihin on
asennettu koulutuskäyttöön Getsolar Professional täysversio.

Koulutuksen sisältö:

- mitoittamisen perusteet ja mitoitussäännöt
- aurinkolämpöjärjestelmän mitoittaminen Getsolar-ohjelmistolla
- ohjelman käytön perustaidot
- kohteen taustatiedot: sijainti: sijainnin valinta, varjostus, säätietokanta
- järjestelmän mitoitus: järjestelmän tyyppi, lämpötilat / kulutus, varaaja, aurinkolämmitys, peruslämmitys
- keräinten tiedot: keräin, asetukset, aurinkopiiri, asennustapa
- aurinkopiirin hydraulinen mitoitus: painehäviöiden laskenta dynaamisella menetelmällä
- järjestelmän tuoton simulointi ja tulosten tulkinta

Lisätietoa ohjelmasta

Kouluttaja: Timo Jodat (Jodat YmpäristöenergiaOy).

Hinta ja ilmoittautuminen: Koulutuksen hinta on 80 euroa (alv 0%) Pohjois-Savon alueen osallistujille. Euroopan sosiaalirahasto tukee koulutuksen toteuttamista.

Ilmoittautuminen 23.10.2014 mennessä sähköisesti https://wilma.sakky.fi/browsecourses (etsi koulutus hakusanalla: lämpö) tai sähköpostilla: eija.latosuo[at]sakky.fi tai puhelimitse 044 785 8377. Koulutukseen otetaan maks.17 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutuspaikka: Uusiutuvien energioiden oppimislaboratorio (Rakennus 7 E-ovi), Savon ammatti-ja aikuisopisto, Haapamäentie 1, 70900 TOIVALA

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä antaa Timo Jodat (puh. 040 773 2139) ja oppimislaboratoriosta projekti-insinööri Janne Happonen, puh. 044 785 3488

MARRASKUU

LÄMPÖPUMPPUASENTAJAN EU-CERT SERTIFIOINTIKOULUTUS JA KYLMÄPÄTEVYYSKOULUTUS ALLE 3KG

Koulutuspäivät:
Teoriapäivät (4 lähipäivää) 12.-14.11.2014; 20.11.2014
Käytännön harjoittelupäivät (4 päivää): 21.11.2014; 26.-28.11.2014
Näyttökoepäivät (2 päivää): 4.-5.12.2014

Kohderyhmät: Koulutus on tarkoitettu lämpöpumppuasentajille ja lämpöpumpuista kiinnostuneille erityisesti yksityisille ja julkisille yrityksille, jotka haluavat suorittaa EU-sertifikaatin lisätäkseen teknistä pätevyyttään ja henkilöille, jotka aikovat hakea Tukesilta kylmälaiteasentajan pätevyyttä alle 3 kg:n laitteille.
Koulutus soveltuu myös uudisrakentajille ja kaikille, jotka haluavat valmistajasta riippumatonta tietoa lämpöpumppujen toiminnasta ja asennuksesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös ilman sertifikaattisuoritusta.

Koulutuksen tavoite: Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kylmäalan tutkinnon osatutkinto, joka antaa valmiudet hakea Tukesilta kylmälaiteasentajan pätevyyttä alle 3 kg:n laitteille. Niiltä henkilöiltä, jotka aikovat suorittaa yrityksensä kylmä-aineiden vastuuhenkilön pätevyyden, Tukes edellyttää alle 3 kg:n asentajapätevyyden lisäksi vähintään vuoden työkokemusta toiminnanharjoittajan toimialalta (kylmäala tai muu soveltuva tekninen työkokemus).

Koulutuksen sisältö: Koulutuksen painopisteinä ovat mm. erilaisten lämpöpumppujärjestelmien perustietojen läpikäyminen, lämpöpumppujärjestelmien liittäminen muihin lämmitysjärjestelmiin, kylmäaineisiin liittyvä lainsäädäntö ja hyvän asennustavan merkitys laitteiston toimimiselle.

EU-CERT sertifiointikoulutus koostuu itseopiskelusta, lähiopetuksesta sekä kokeesta. Itseopiskelujakson aikana jokaisella koulutukseen osallistuvalla henkilöllä on mahdollisuus opiskella itsenäisesti opetusmateriaalin avulla.
Itseopiskelujakso sisältää myös harjoitustehtäviä, jotka perustuvat opetusmateriaaliin. Koulutuksen lähipäivien aikana käydään oppimateriaalia läpiluentojen muodossa.

EU-CERT koulutuksen sisältö

 • Markkinointi
 • Lämpöpumppujärjestelmän kustannukset
 • Lämpöpumppujen ympäristövaikutukset
 • Geologia, ilmasto ja kansalliset säädökset
 • Energiatehokkaat rakennukset
 • Tekniikka ja kylmäaineet
 • Vesikiertoinen lämmönjako
 • Lämmön lähteet
 • Lämpöpumppujen ohjaus ja säätö
 • Kohdearvioinnin tekeminen lämpöpumppujen
 • asentamiseksi
 • Asennus ja käyntiinajo
 • Sähkönkäytön perusteet
 • Luovutus ja takuu
 • Ylläpito ja huolto
 • Tavallisimmat viat ja käytännön kokemuksia

Koulutuspaikka: Savon ammatti- ja aikuisopisto Haapamäentie 1, 70900 Toivala Rakennus 7 (E-ovi), Toivala - Uusiutuvan energian oppimislaboratorio

Hinta ja ilmoittautuminen:
Koulutuksen hinta on 850€ (alv 0%) (yht. 10 lähipäivää+etäopiskelu) Pohjois-Savon alueen osallistujille. Euroopan sosiaalirahasto tukee koulutuksen toteuttamista.
Osallistumismaksuun sisältyy koulutus, luentomateriaalitja kahvitarjoilut. Tukesin kylmälaitepätevyyttä alle 3 kg laitteille hakevalta opiskelijalta laskutetaan lisäksi tutkintomaksu 58 € (alv 0 %). Tutkintomaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Lisäksi jos henkilö hakee sertifiointia, niin Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry veloittaa EU-CERT -sertifiointiin oikeuttavan näytön arvioinnista ja todistuksesta 250 € (alv 0 %). Tämä
veloitetaan kaikilta sertifiointia hakevilta ja sen voi maksaa osallistujan yritys.

Sitovat ilmoittautumiset 5.11.2014 mennessä sähköisesti: https://wilma.sakky.fi/browsecourses etsi koulutus hakusanalla: lämpö) tai sähköpostitse eija.latosuo[at]sakky.fi tai puhelimitse 044 785 837

MARRASKUU

PIENTALOJEN AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT HYBRIDIJÄRJESTELMISSÄ KOULUTUS (1 pv) 19.11.2014

- Ouman automaatiojärjestelmät
- Fidelix automaatiojärjestelmät

Sitovat ilmoittautumiset 12.11.2014 mennessä sähköisesti: https://wilma.sakky.fi/browsecourses (etsi koulutus hakusanalla: pientalo) tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 044 785 8377.

Tervetuloa mukaan koulutuksiin!