Energiatutkimuskeskusta luomassa

Polttoaineen syöttöjärjestelmä

Polttoaineensyöttöjärjestelmä on osa INPYRE-hankkeen hankintoja. Polttoaineen syöttöjärjestelmän tarkoituksena on syöttää eri polttoaineita kuten pellettiä, haketta, turvetta tai kierrätyspolttoaineita leijupetikattilaan.

Polttoaineensyöttöjärjestelmä tulee sisältämään kahdessa polttoainekontissa (luonnoksessa oikealla beigen väriset laatikot) olevat kolapohja- tai tankopurkaimet, jotka purkavat polttoaineen kolakuljettimelle. Kolakuljetin kuljettaa polttoaineen välisiiloon, josta polttoaine esimerkiksi painovoimaisesti tai syöttöruuvin avulla syötetään sulkusyöttimeen ja sen jälkeen leijupetikattilaan.

Polttoaineen syottoHiihtolomaviikolla on lähdössä kilpailutukseen ainakin edellä mainittu polttoaineensyöttöjärjestelmä ja sykloni sekä maalämpöjärjestelmä heti perään.

Leijupedin yhteyteen kuuluvista venttiileistä on tehty hankintasopimukset. Yhdestä täydennyserästä, joka jouduttiin aiemmin keskeyttämään, on myös lähtenyt jo tarjouspyynnöt eteenpäin. Instrumenttihankinnasta (paine-, virtaus- ja lämpötilamittauksiin) on tehty päätökset ja tiedotettu kilpailutukseen osallistuneille. Hankintasopimukset saamme tehtyä hiihtoloman jälkeen. Instrumenteistä lähtee myös kolme ostoerää virtausmittareita uudelleen kilpailutukseen. 

Hankintojen kilpailutus jatkuu kevään ajan tiiviissä tahdissa. Toukokuulla pitäisi viimeisetkin hankinnat olla kilpailutettu, jotta syksyllä päästään laitteita asentamaan paikoilleen, kunhan tutkimushalli on valmistunut.

Add your comment

Your name:
Subject:
Comment:
 

Instagram