Energiatutkimuskeskusta luomassa

Energiatutkimushalli on noussut kesän aikana

Jos nyt saapuu Varkauden kampukselle, huomaa, että kesän aikana on C-rakennuksen päätyyn noussut kokonaan uusi rakennus, energiatutkimushalli. Vaikka halli ei vielä ole sisältä aivan valmis, näyttää se jo ulkopuolelta oikeastaan melkein valmiilta lukuunottamatta ikkunoita ja ulko-ovia. Savupiippukin näyttäisi vielä puuttuvan ja sehän on oleellinen osa, kun sisälle aletaan kasaamaan leijupeti- ja muita polttokattiloita. Savukaasun reitti sisällä rakennuksessa on pitkä ja se ajetaan useammankin eri tyyppisen puhdistimen läpi ennen piippua. Sähkö- ja lvi-työt ovat käynnissä rakennuksen sisällä ja hallin rakentaminen on rakentajan mukaan hyvin aikataulussa.

140811 tutkimushalli 33 kbProjektissa on kesä-elokuun aikana kilpailutettu ja hankittu laitteita kiihtyvässä tahdissa. Leijupedin valmistaminen on jo täydessä vauhdissa OR Welding Oy:llä Rantasalmella. Teräsrakenteiden valmistaminen käynnistyy, kunhan toimittajan kanssa on käyty läpi kaikki yksityiskohdat rakenteisiin liittyen. Jätelämpökattilan hankinnassa siirryimme neuvottelumenettelyyn, sillä emme saaneet sopivia tarjouksia kilpailutuksessa. Tästä johtuen joudummekin pyytämään lisäaikaa Inpyre-projektille pari kuukautta vuoden vaihteen jälkeen.

Elokuun aikana saapuu vielä mm. leijupetikattilan puhaltimia (palamisilma- ja kiertokaasupuhaltimet sekä savukaasuimurit). Ainoastaan hätäjäähdytyspuhallin ehti tulla kesällä. Lokakuulla ovat tulossa mm. pyrolyysiöljypoltin sekä edellä mainitut teräsrakenteet ja leijupetikattila. Polttoaineiden syöttöjärjestelmä
on suunniteltu asennettavan marraskuussa.

Tällä hetkellä on prioriteettilistalla kärjessä vielä viimeisten tärkeimpien ja pienempien hankintojen lisäksi asennusaikataulun työstäminen ja sen ajan tasalla pitäminen toimitusmuutosten mukaisesti. Asennusaikataulussa ei tule olemaan hirveästi joustoa, jotta loka-joulukuun aikana kaikki saataisiin halliin paikoilleen.

Olemme muuten EnergyVarkauden kanssa syksyn Energia 2014 –messuilla mukana (osasto A809) 28. – 30.10. Tampereella. Jos tulet messuille, käy osastollamme.

Add your comment

Your name:
Subject:
Comment:
 

Instagram