Energiatutkimuskeskusta luomassa

Asennukset alkoivat

IMG 2151 64 kb nauhaEnergiatutkimushallin rakennuksen vihkijäisiä vietettiin 23.10. Rehtori Mervi Vidgrén oli kuntayhtymän valtuuston puheenjohtajan Aleksi Eskelisen kanssa leikkaamassa nauhaa ja viitoittamassa tietä energiatekniikan koulutukselle ja tutkimustoiminnalle Varkaudessa.

Vihkijäispäivänä halli oli vielä tyhjä, mutta jo seuraavana päivänä aloitettiin täydellä vauhdilla teräsrakenteiden asennukset. Teräsrakenteita asennettaessa ilmaantui pienehköjä ongelmia, jotka saatiin ratkottua ja rakenteet asennettua paikoilleen pari päivää suunniteltua myöhemmin. Onneksi aikataulussa oli hiukan varaa, sillä kolakuljetin saapui maanantaina 3.11. ja sen asennus aloitettiin heti perään.

IMG 3828 29 kbLokakuun alussa aloitettiin myös maalämpöjärjestelmän asentaminen. Maalämpökaivothan (2 kpl 145 metriä syviä kaivoja) porattiin jo toukokuussa. Letkusuodatin saapui 6. lokakuuta ja nostettiin paikalleen hallin ulkopuolelle.

Tällä viikolla 46 ruuvataan hallissa paikalleen puhaltimia. Palamisilma-, kiertokaasu- ja hätäjäähdytyspuhaltimet ja savukaasuimurit kytketään putkistoon putkistoasennusten yhteydessä. Ensi viikolla on tulossa polttoaineensyöttöjärjestelmän välisiilo ja se asennetaan kolakuljettimen jatkoksi. Hiekka- ja kalkkisiilot tulevat joulukuun puoleen väliin mennessä ja asennetaan silloin paikoilleen. Savukaasujen puhdistukseen tarkoitettu sykloni asennetaan marraskuun lopussa.

Polttoainekontit liitetään polttoaineensyöttöjärjestelmään joulukuussa, sen jälkeen kun polttoainevarastoksi ostetut merikontit on saatu modifioitua tarkoitukseensa sopiviksi, ja niihin on asennettu tankopurkaimet, jotka jatkossa purkavat polttoaineen kuljetuskolalle. Joulukuussa ovat tulossa myös jätelämpökattila, biopoltin sekä pyrolyysiöljypoltinjärjestelmä polttimineen sekä niiden  asennukset.

Leijupeti on tällä hetkellä valmistumassa Rantasalmella OR-Welding'illä. Ensimmäisten segmenttien osia on jo valmiina ja muihinkin on yhteiden ja kannakkeiden asentaminen ja hitsaus jo käynnissä. Leijupedin segmentteihin lisätään vielä keraamirakenne lämpötilaprofiilin tasausta ja eristystä varten. Sitä varten segmentit konepajalta valmistuttuaan lähtevät vielä keraamirakenteen toimittajalle. Tutkimushalliin leijupetiä pitäisi päästä asentamaan ennen joulua.

Osa laitteista, ainakin sähkösuodatin ja dieselgenset, jäävät ensi vuoden puolella asennettavaksi pitkän toimitusaikansa vuoksi. Mm. putkisto- ja sähköasennuksia tullaan jatkamaan myös ensi vuoden puolella. Tätä varten INPYRE-hankkeelle haettiin ja saatiin jatkoa toteutusaikaan vielä helmikuun loppuun saakka. 

 

Add your comment

Your name:
Subject:
Comment:
 

Instagram