KOLA - Koetoiminnalla liiketoimintaa

Hankkeen tavoitteina on tuoda Varkauteen aiemmin rakennettu polttotekniikkaan keskittynyt koeympäristö erityisesti alueen yritysten käyttöön ja lisätä tunnettavuutta myös valtakunnallisesti. Hankkeen aikana rakennetaan koeympäristön toimintamalli, joka mahdollistaa joustavasti koeajojaksojen toteuttamisen. Hankkeen alkuvaiheessa tullaan koeympäristöä ajamaan eri polttoaineilla, eri mittaisia käyttöjaksoja ja oppimaan tätä kautta prosessien käyttäytymistä ja hallintaa.

Kohderyhmää ovat Pohjois-Savon yritykset, joiden tuotteet ja palvelut ovat polttotekniikkaan, päästöjen hallintaan tai sähkön tuottamiseen liittyviä sekä laitostoimijat ja -toimittajat, joiden tuotantoympäristö perustuu leijukerrostekniikkaan tai polttoon tulitorvi-tuliputki -kattilassa.

Hanketta toteuttavat yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulu (hallinnoija) ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 457.508 euroa (70 % EU-/valtion rahoitus Kestävää kasvua ja työtä 2014 - 2020 rakennerahasto-ohjelmasta ja loput 30 % omarahoitus ja yritysrahoitus). Rahoittajaviranomainen on Pohjois-Savon liitto.

Lisäksi Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut Pohjois-Savon liitolta rahoitusta Koetoiminnalla liiketoimintaa hankinnat (KOLA_invest) -rinnakkaishankkeelle 80.000 euroa. ((70 % EU-/valtion rahoitus Kestävää kasvua ja työtä 2014 - 2020 rakennerahasto-ohjelmasta ja loput 30 % Savonian omarahoitusta).

Hankkeen yhteyshenkilöt:

Tki-asiantuntija Petteri Heino, Savonia-ammattikorkeakoulu
Varkaus
Puh. 044 785 6759
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tutkimuspäällikkö Ari Puurtinen, Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Varkaus
Puh. 050 413 4239
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.